Advanced InnerMovement

De reis verdiept

Advanced InnerMovement

Welkom op de overzichtspagina met de verdiepende modules die je kunt volgen na de tweejarige basisopleiding of als onderdeel van de Yoga Docentenopleiding. De modules verschillen in thema, studiebelasting en kosten. Met de modules kan je jouw kennis en begrip van de basisopleiding verder verdiepen en verbreden.

Vervolg jouw reis met onze verdiepende modules

Hieronder vind je het overzicht van de verdiepende modules die we aanbieden. Per module wordt aangegeven of deze een verplicht onderdeel zijn voor het behalen van je diploma als 500-uurs yogadocent. Alle modules zijn ook los te volgen na het behalen van je basisopleiding bij InnerMovement

De verplichte modules voor de yogadocenten opleiding kan je herkennen aan dit icoon:

Kunst van het lesgeven 1

Leer de basis elementen van het lesgeven. Zoals de techniek van de houdingen, correcte aanwijzingen, les opbouw en stemgebruik

Kunst van het lesgeven 2

Leer hoe je verdieping aanbrengt in een yogales, ruimte geeft aan stilte, begeleidt in meditatie en hoe je de drie ervaringslagen toepast in een les

Kunst van het lesgeven 3

Leer de subtiele aspecten van het lesgeven. En geef les vanuit hoe de ervaring zich ontvouwt. Ook leer je in deze module hoe je chakra yogales geeft

Verdieping in Yogafilosofie

De doorgaande groep in het derde en vierde jaar van je opleiding. In een vertrouwde groep ontwikkelt jou pad als yogi zich verder. 

Anatomie

Een praktische  module waarin je alles leert over de werking van het bewegingsapparaat. Geen abstracte kennis maar gericht en toepasbaar op een yogales.

Zelfonderzoek

In een onderwerp dat jou persoonlijk raakt, ga je op onderzoek naar de essentie. Het is het eindpunt van deze opleidingsreis. 

Praktijkexamen en diploma

Wanneer je er klaar voor bent bent, doe je examen. Je laat zien dat je in staat bent een kwalitatieve en verdiepende yogales te geven. 

Yin

Yin is een variatie op hatha yoga. In deze module breid je je vaardigheden uit. En leer je hoe je een yin yogales geeft of elementen van yin kan toepassen in je yogalessen.

Ayurveda verdieping

In Basic InnerMovement heb je kennis gemaakt met de basis van de Ayurveda. Deze module is voor iedereen die zich graag verder wil verdiepen in deze eeuwen oude wijsheid.

Mantra en klank

Klank is een krachtig element om toe te passen in je yogalessen. Leer hoe je met behulp van mantra en klank dieper in de stilte kan zakken. En hoe je dit kan doorgeven in je lessen.

Zwangeren in je yogales

Wat kan en mag iemand die zwanger is wel of niet in een yogales? Leer hier alles over de goudendriehoek en andere praktische richtlijnen zodat je vol vertrouwen ook zwangere vrouwen les kan geven.

Ervaringen van anderen

“Ik heb mezelf weer teruggevonden, door te ervaren dat ik nooit echt weg was”

“Door de opleiding voel ik me meer ontspannen, authentieker en zelfverzekerder.”

“Ik heb een heel fijn gevoel over gehouden aan eerste sessie met Jitske. Het voelt al meteen een stuk minder spannend om in mijn gedachten te zijn en dat is echt heel erg fijn.”

“Dank voor de waardevolle sessie weer gisteren. Jullie begeleiden het echt heel goed, met rust en zorgvuldigheid. Plus we krijgen echt een gevoel van gelijkwaardigheid en onpartijdigheid.”

“Chris en Jitske hebben met zo ontzettend veel liefde, toewijding en verdieping deze opleiding gegeven, daar heb ik echt niets dan enorme bewondering voor.”

“Door de opleding heb ik mijn innerlijke beweging leren vertalen naar woorden. Hierdoor kan ik anderen meenemen en deelgenoot kan maken. Dit is zowel in mijn persoonlijke leven als wanneer ik yogales geef heel waardevol.”